12.07.2011 Над 160 деца ще посрещне на есен детската градина в ж.к. Младост

Доста добре са се справили строителите, много ни харесва тук” – са първите коментари на директорката на новата детска градина в ж.к. Младост. 

В началото на февруари 2010 г. „Галчев Инженеринг Груп” започна изграждането на сградата, в която ще лудуват между 160 и 180 деца в 2 яслени групи и 4 групи за по-големи деца. Обединеното детско заведение има салон за изкуства, закрит басейн, външни площадки за игра и осветено спортно игрище с изкуствена трева. 
Новата градина е с просторни кухня и перално помещение, доставен е и генератор за електрическа енергия в случай на аварийно прекъсване на захранването. Направено е оригинално разпределение на функционалните зони в градината и са използвани интериорни решения в хармония със съвременните изисквания и добри практики за строителство на подобен тип сгради. 

Автор на проекта на сградата и прилежащите й територии е арх. Янко Петров от фирма „Пи Ес Дизайн”. „Галчев Инженеринг Груп” беше избрана от Столична община да реализира проекта. Строителството е финансирано от капиталовата програма на общината и е на стойност 2,6 млн. лева. 
„Галчев Инженеринг Груп” е предпочетен изпълнител и на строителството на още една детската градина в София. През март тази година започна изграждането на ОДЗ в кв. Дървеница.

This is a staging environment