13.09.2011 Отвори врати детската градина в „Младост”, построена от „Галчев Инженеринг Груп”

На 13.09.2011 официално отвори врати новата детска градина „Деница” в столичния ж.к. Младост ІІІ. Сградата бе открита от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, г-н Любомир Галчев, изп. директор на „Галчев инженеринг груп” – изпълнител на проекта, и кметът на район „Младост” Петко Дюлгеров. 

Детското заведение е с обща разгъната застроена площ 2 443 кв.м. и разполага със салон за изкуства, физкултурен салон, закрит басейн, обезопасени външни площадки и осветено спортно игрище с изкуствена трева. Сградата е снабдена с генератор за електрическа енергия в случай на аварийно прекъсване на захранването. 

„Базата на градината отговаря на всички съвременни изисквания и европейски практики за изграждане на детски заведения”, обясни Любомир Галчев пред медиите след откриването. Оригиналното разпределение на функционалните зони и вътрешния и външен дизайн превръщат ОДЗ „Деница” в най-модерната детска градина на територията на София. Сградата ще приюти между 160 и 180 деца в 2 яслени групи и 4 групи за по-големи деца. 

Строителството е финансирано от капиталовата програма на общината и е на стойност 2,6 млн. лева. Автор на проекта на сградата и прилежащите й територии е арх. Янко Петров от „Пи Ес Дизайн”. 

This is a staging environment