14.01.2015 Инж. Калин Станев: „Усилията на „Галчев Инженеринг” ЕООД ще превърнат Дупница в красиво място за живеене”.

Заместник-кметът на община Дупница Красимир Георгиев: „Абсолютно всяка седмица целият екип, който работи по този проект, прави оперативни срещи и коментира извършеното и предстоящото в следващите дни”.

В Дупница от няколко месеца кипят ремонтни дейности по проект „Съвременно пространствено оформление и подобряване на зелена градска среда на Централна зона – гр. Дупница”. Общата стойност на основните обекти е 4 999 999,67 лв., като съфинансирането от ЕФРР е 4 249 999,72 лв. Проектът трябва да приключи до 28.07.2015 г. Фирмата изпълнител е ДЗЗД „Съвременна Дупница 2014”, представлявано от Любомир Галчев, управител на водещия партньор „Галчев Инженеринг” ЕООД .

„Рехабилитицията започна през септември 2014 г., като за изминалите месеци успяхме да приключим почти целия квартал „Развесена върба”. Изградихме изцяло ново кръстовище на ул. „Княз Борис І”, като го превърнахме в кръгово. Всички тротоари около кръговото са готови. Насочихме се от улица „Свети Иван Рилски” към т.нар. Минчов площад. Рехабилитацията на тези улици е почти готова, остават само довършителни работи. Целият Минчов площад, който е около 1000 квадрата площ, е изпълнен с паваж”, коментира ръководителят на проекта инж. Калин Станев от „Галчев Инженеринг” ЕООД.

„Ще сменим и целия водопровод в жк „Дупница”. Там ВиК мрежата не е рехабилитирана от 30-40 години и е в доста лошо състояние, което при една такава рехабилитация на настилките е задължително условие. Предстои и възлагане на допълнителни дейности в два квартала в града – жк „Велчова завера” и триъгълната градинка, но те най-вероятно ще бъдат възложени през 2015 г”, допълни инж.Станев.

Заместник-кметът по европроектите Kрасимир Георгиев заяви: „Работи се качествено и с бързи темпове, като фирмата-изпълнител не само спазва сроковете, които е заложила, но дори ги изпреварва с 10-12 дни, а някъде и повече. Всекидневно се следи работата по обектите и забележките ни се отстраняват своевременно. Не мога да не отбележа, че срещаме разбиране и у нашите съграждани за дискомфорта, те оценяват, че това се прави за всички нас.”

Из статия в-к „Струма”, 12 декември 2014г.

This is a staging environment