13.12.2015 Министър Председателят откри ЛОТ 22А

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и кметовете от региона на Банско и Разлог откриха рехабилитираните участъци от второкласните пътища Разлог – Садово и Юндола – Разлог.

В изказването си министър Павлова благодари на българската фирма – изпълнителпо проекта„Галчев Инженеринг” за положените усилия и подчерта, че с тяхна помощ е завършен участъкът. „Българските изпълнители, които се включиха в довършването на обекта, направиха възможно да имаме изцяло завършен, с разрешение за ползване законен, спазвайки всички европейски норми и стандарти път” каза министър Павлова.

На фона на критиките и подкрепата за българските фирми, тя припомни за фалиралите преди това европейски и австрийски изпълнители, което е забавило довършването на обекта. Общо 40 млн. лв. от държавния бюджет и от Европейската инвестиционна банка са инвестирани и вложени във важни пътища в региона.

Министър Павлова пожела новите отсечки да се ползват със здраве и да дадат тласък на туризма и икономиката в региона.

Ремонтът на близо 53 км от път II-84 Юндола – Разлог и на 57 км от път II-19 Разлог–Банско – Гоце Делчев – Садово беше извършен в рамките на лот 22А по програма „Транзитни пътища V“. Инвестицията е за около 37 млн. лв. Изпълнител е „ЕМ Строй Галчев инженеринг“ ДЗЗД.

 

This is a staging environment