23.11.2016 Пресконференция за началото на ремонтните дейности по НДК

Започна преустройството на най-големия конгресен център в югоизточна Европа

 „През януари 2018 г. България поема щафетата от Естония, при това с 6 месеца по-рано от предвиденото заради оттеглянето на Великобритания от ЕС. В рамките на първите девет месеца на 2017 г. основната сграда на НДК ще бъде основно модернизирана и адаптирана, така че да отговаря на всички изисквания за провеждане на срещите от българското председателство на Съвета на ЕС през 2018г. Това ще е най-мащабното преустройство на Двореца от построяването му преди 35 години“. Така започна пресконференцията на Националния Дворец на Културата по повод началото на строителните дейности по обновяването на сградата за целите на председателството на България пред 2018г. На конференцията пред погледа на българските телевизионни и вестникарски медии, изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош, управителят на фирмата изпълнител – Любомир Галчев и главният проектант на проекта арх.Любомир Станиславов представиха идейния проект на НДК и отговаряха на въпроси за сроковете и мащаба на планирания ремонт.

 „НДК за нас е огромно предизвикателство и е чест да сме част от този екип“, заяви управителят на „Галчев инженеринг“ Любомир Галчев. „Поели сме амбициозна задача и смятаме да я изпълним“ допълни той.

Фирма „Галчев инженеринг“ ЕООД се пребори за поръчката в конкурс за изпълнение с пет конкурентни фирми. Едно от предимствата на предложението на Галчев е, че фирмата предлага проект, при който ремонтните дейности няма да засегнат годишната културна програма на Двореца и всички останали дейности в сградата ще продължат да се осъществяват. Срокът за ремонтните дейности е изключително кратък – до края на септември всичко трябва да е приключило. В този период ще бъдат извършени ремонтни дейности на зала 3 и всичките й прилежащи пространства, зала 4, зала 6, зала 7, 8 и 9, вход А3 и А6, центарлното, източното и западното фоайе, фасадата, тераси и покрив. Изцяло се обновява информационната система на НДК, настилките и осветлението. Проектът въвежда нова стратегия за енергийна ефективност, която ще намали драстично консумацията на ток и топлоенергия.

 

This is a staging environment