01.07.2020 Започна изграждането на нов околовръстен път на Банско

Днес, 30.06.2020г. с църковен водосвет бе направено официалното откриване на първия етап от идеята за изграждане на цялостен околовръстен път в гр. Банско.

В присъствието на официалните гости – регионалният министър Петя Аврамова, депутатът от ГЕРБ Александър Мацурев, кметът на Добринище Петър Галчев, управителят на фирмата изпълнител „Галчев Инженеринг“ ЕООД – Любомир Галчев, членове на градската администрация и граждани на Банско – кметът на Банско Иван Кадев откри първата копка на обект – Изграждане на път по отсечката от ул. „Найден Геров“ до ул. „Цар Симеон“.

„ Това е проект от голямо инфраструктурно значение за региона и Банско, чието изпълнение ще облекчи значително трафика в централната градска част, извеждайки транзитния трафик, особено през натоварения туристически сезон.

В момента пътят се състои от трошено-каменна настилка, а има и участъци, където тя изцяло липсва. Ще бъде извършено ново отводняване и ще бъдат поставени нови шахти. Този проект бе много желан, тъй като ще подобри жизнената среда на хората в Банско и ние с нетърпение очакваме неговата реализация.“ каза г-н Кадев.

 „Благодаря на депутат Александър Мацурев за поканата“ – започна своето обръщение министър Аврамова. „Искам да подчертая, че съвместната работа между централната и местната власт, по този проект, дава резултати. През годината МРРБ е помагало и по други проекти на община Банско“. „Пожелавам успех на строителите“ – завърши тя.

 „ За мен е удоволствие да поставим заедно началото на изграждането на един много важен за бъдещото развитие на региона път.“ – коментира депутатът Александър Мацурев.

 За финал кметът на Банско, депутат Мацурев и Любомир Галчев извършиха официална първа копка в земята, а кметът счупи традиционната бутилка шампанско – за успех на цялото мероприятие.

This is a staging environment